Lördag 9.6.2018 Vårutfärd till Åbo.

17.04.2018 kl. 16:07
Bekanta dig med den otroliga Åbokvinnan. Kom med på vårutfärd till Åbo och lyssna på en guidad tur om olika kända åbokvinnor genom tiderna

Ruttens fixpunkter är bl.a. de åboländska affärskvinnornas öden från 1500-talets mäktiga borgare och Valpuri Innamaa till Aline Grönberg och bergsrådet Irja Ketonen. Under rundturen presenteras krögare, såsom Wallina Valtin som grundade Hamburger Börs, bild- och scenkonstens kvinnor, vårt lands första kvinnliga landshövdingar, ”flickorna från Port Arthur”, ”väverskorna från Pumpula”, Klosterbackens flitiga husmödrar och inte att förglömma ”Katt-Alli” och glädjeflickorna vid Harmaalinna. Domkyrkans kvinnliga helgon, adelskvinnorna som är begravda vid kyrkan och de tre Katarinorna vid Åbo slott uppmärksammas också.

Efter truren blir det lunch och så finns det även
möjlighet till lite fritid i Åbo centrum innan vi åker tillbaka. Hela utfärden startar på morgonen med buss från Helsingfors och den guidade turen genomförs även med buss. Vi återvänder till Helsingfors på kvällen. Närmare tidtabell och uppgifter fås vid anmälan.
Anmäl dig och evetuell avec senast den 9.5.2018 till projektsekreteraren elin(a)kvinnoforbundet.fi 0505381594. Utfärden är gratis.