Presentation av vår nya babykafekoordinator

27.02.2019 kl. 13:15
Vid årsskiftet flyttade Lilla Luckan till nya och större utrymmen på Georgsgatan 27 i Helsingfors. Då flytten var avklarad var det dags att dra igång vår babykafeverksamhet på Lilla Luckan igen, och vår nya koordinator Jessika Luther inledde sitt arbete! Vi välkomnar Jessica till det nya jobbet med en liten intervju.

Hej Jessica, du har börjat arbeta som babykafekoordinator för Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs kafeverksamhet på Lilla Luckan, hur känns det?

Det känns jättebra, trivs vāldigt bra redan nu. Eftersom jag har en utbildning inom hälsovården och har jobbat bland annat på barnrådgivning tycker jag det ār roligt att träffa föräldrar med sina barn. Det känns också berikande och intressant att få uppleva hur det är att vara förälder idag. Mycket har ändrats sedan mina barn var små samtidigt som föräldraskapet ju inte ändras så mycket.

Vad tror du att är viktigt för nyblivna föräldrar som besöker vårt babykafé?

Jag tror att det är viktigt för föräldrar att träffa andra i samma situation, att få prata bort en stund och bara koppla av. Jag hoppas att alla som kommer känner sig välkomna, att cafeet finns för dem och att de vet att jag alltid välkomnar föräldrarnas önskemål om program. Jag tycker också att det är väldigt viktigt att ingen känner sig utanfőr utan att vi tillsammans skapar ett öppet klimat där man kan lära känna nya människor samtidigt som det är trevligt att se bekanta också.

Vilka teman och föreläsningar får besökare ta del av under vårterminen?

Planeringen för vårens program fortgår. Det vi redan fått bekräftat är praktiska program som vad man gör om olyckan är framme, information om babymat och plockmat, prova på pilates, info om hur man hittar barnvakter och annat. Jag försöker också få till info om hur man kombinerar karriär och föräldraskap, hur man uppdaterar sin CV etc. Vi försöker också nätverka med andra grupper, bla får vi besök av en grupp som heter Business Moms.

Jag hoppas att vi hittar en bra balans mellan baby och vuxen program och att det känns givande att komma på en kopp kaffe till Lilla Luckan!

Mer info om Lilla Luckan och Barnkultur hittar du på deras hemsida.

All uppdaterad info om Luckans familjekaféer finns på deras facebook-grupp LillaLuckans familjecaféer.