Silja Borgarsdóttir Sandelin: Även nya bostadsområden kan göras vackra

13.05.2021 kl. 23:41
Vill du sola, grilla och njuta av havet i Helsingfors på en offentlig plats även lämplig för barn? Sök dig till Utterhällstranden på Busholmen. Silja Borgarsdóttir Sandelin som ställer upp i kommunalvalet i Helsingfors har valt området som sin Här mår jag bra i Helsingfors -plats.

Varför valde du Utterhällsstranden på Busholmen som din Här mår jag bra i Helsingfors-plats? 

-Den här platsen är ett bevis på att även nya bostadsområden kan göras vackra, hållbara och trivsamma. Det kräver dock medveten planering och vilja att bygga en stad för människorna. Personligen så älskar jag också närheten till havet och islänningen i mig trivs här till och med när det blåser hårt. 

Hur står det till med välmående i Helsingfors, ur ett politiskt perspektiv?

-Helsingforsarna mår väldigt olika. En del mår bra, medan andra mår väldigt dåligt. Det måste stadens minnas eftersom det är i dens intresse att invånarna mår bra. Välmående är ett brett begrepp och det behövs allt från stöd i skolan och fungerande vård till motionsmöjligheter och grönområden. Speciellt efter coronapandemin måste det offentliga stödja människors väg tillbaka till välmående. 

Vad betyder välmående i ditt liv?

-Det viktigaste för mitt välmående är att jag får omringa mig med människor jag älskar och trivs med. Att få motionera och idrotta har också alltid varit viktigt för mitt välmående.

Läs mer om Silja på hennes politikersida på facebook!

Foton: Fredrika Biström


Intresserad av jämställdhet på svenska i Helsingfors? Dags att bli medlem i Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs! Följ länken Bli medlem i Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs.

Fredrika Biström