Pappaledigheten stärker familjen

25.01.2023 kl. 11:45
"Jag fixar det nog, kanske inte på samma sätt som du men det går bra."

På måndag 30.1 är Babykaféet öppet kl. 11.30-14 och vi diskuterar pappaledigheten med Kent Ketomäki.

Välkommen alla småbarnsföräldrar till Babykaféet 30.1 då temat är pappaledighet. Familjeledighetsreformen trädde i kraft 2022, för att göra det lättare för föräldrar att dela på ansvaret. Innan reformen var det bara en fjärdedel av papporna som tog ut all den ledighet de hade rätt till.

Hur är läget nu? Hur beskriver Kent Ketomäki sin situation? Till yrket är Kent lärare i Helsingfors.

Kom och drick en kopp varmt, delta i diskussionen, lyssna, eller bara slappna av. Vi öppnar som vanligt kl. 11.30 och stänger kl. 14.

Alla föräldrar är välkomna till Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs svenskspråkiga babykafé i samarbete med Lilla Luckan i Helsingfors (Georgsgatan 27). Du kommer lättast in genom porten till glashissen och upp till andra våningen. Du kan ta vagnen med hela vägen. På plats finns micro, skötbord, amningsdyna och matningsstolar.

Aktuell information om träffarna finns på Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs instagramkonto kvinnis_sornas. Du kan också komma med i kaféets egen grupp på WhatsApp och få all aktuell info där. Vill du vara med? Kontakta kafékoordinator Jessika Luther per mail jessika@kvinnoforbundet.fi tack!


Intresserad av jämställdhet på svenska i Helsingfors? Dags att bli medlem i Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs! Följ länken Bli medlem i Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs.

Fredrika Biström