Aktuellt

Emmi Piippo: "Välkommen mikrofeminismen!"

För några år sedan spelade vi ett spel hemma hos mig med ett gäng som bestod av endast två kvinnor men flera män. Spelet gick ut på att man drog ett kort med ett påstående och sedan skulle man peka på den person som man tyckte det passade bäst in på. Ett påstående som kom upp var "smartast i rummet". Den andra kvinnan i rummet pekade genast på mig. En stund av något speciellt, som kunde kallas för systerskap, uppstod. Jag var inte lika cool och mumlade något om att jag inte tänker delta i spelet mer om frågorna är så här dumma.
07.07.2024 kl. 14:40

Våra motioner 2024

Tre av Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs motioner behandlas på SFP:s partidag 2024.
13.06.2024 kl. 11:59

Dags att säga hejdå till shaming-kulturen kring abort

Oona Hagman ställer upp i EU-valet för att förenkla EU-politiken. Hon vill värna om tryggheten i varje familj och för de unga. Hon arbetar även för miljön, för små företags möjlighet att växa och för allas rätt att bestämma över sin kropp.
06.06.2024 kl. 16:44

En motkraft till ytterhögern och anti-feminism

Eva Biaudet ställer upp i EU-valet för att bekämpa populism, ytterhögerns frammarsch och den växande anti-feminismen. Ju äldre Eva har blivit, desto mindre tålamod har hon. För henne är det självklart att i EU ska alla ha lika rättigheter – oavsett kön, sexuell läggning eller hemland.
28.05.2024 kl. 14:26

Aborträtt är en central mänsklig rättighet

Om kvinnor inte får bestämma över sin kropp får de inte bestämma över sin egen framtid. Det säger Kalle Pusa som ställer upp i EU-valet för första gången. Mest orolig är han för att Europa följer i USA:s fotspår och förbjuder abort.
27.05.2024 kl. 16:29

Julia Ståhle: Vi behöver diversitet för en fungerande AI

Inför EU-valet tar Julia Ståhle ställning till den teknologiska utvecklingen som en möjlighet - inte bara ett hot:
21.05.2024 kl. 09:52

Vi står för systerskap, rättvisa och solidaritet.

Föreningen är ett samlande forum för feminister som har kämpat för kvinnosaken i över ett sekel och har idag över 400 medlemmar. Vi ordnar seminarier och kulturaktiviteter samt stöder och för fram kvinnor i politiska val.