Larrie i jeansjacka

Larrie Griffis ställer upp i Kommunalvalet 2021!

21.09.2020 kl. 15:14
Kulturarbetare, barn och förvirrade tonåringar får sin egen röst i valkampanjen.

Under hösten har Sfp i Helsingfors nominerat vår medlem Larrie Griffis till kandidat i Kommunalvalet 2021. Larrie jobbar som kulturansvarig på Luckan i Helsingfors. Vi ställde honom några frågor.

1. Larrie, du ställer upp i Kommunalvalet 2021, hur känns det?

Det känns inte så mycket ännu. Igår när jag "kom ut" som politisk kandidat på sociala medier så pirrade det däremot till ganska mycket. Det var en otroligt fin och positiv respons jag fick för det, så jag får nog säga att känslan än så länge är en värmande glädje.

2. Vilken politisk fråga i Helsingfors ligger dig närmast hjärtat?

Den här frågan sträcker sig långt utanför Helsingfors gränser. Jag har i snart tolv år föreläst om mobbningsförebyggande arbete och mobbningens konsekvens på samhället. Det är ett enormt problem som dessvärre aldrig verkar bli omodernt och som sträcker sig genom alla åldrar och samhällsskikt. Jag kommer aldrig att sluta kämpa för att barn, unga och vuxna skall ha en trygg vardag fri från trakasserier.

3. Som Helsingforsbo, vad betyder kultur för dig?

Det beror om vi avser antropologisk, kvantitativ kultur eller kvalitativ. Jag försöker se sambandet mellan de båda och arbetar för att skapa broar dem emellan. Möten där kultur möter kultur är spännande och ofta otroligt givande.

4. Var i stan kan man hitta dig (och var inte)?

Du hittar mig ganska troligt i Botaniska trädgården eller Vinterträdgården. Båda fungerar som energikällor för mig. Annars skall du inte bli förvånad om du hittar mig vilse någonstans. Jag har jordens sämsta lokalsinne. Som före detta krögare med 16 år inom restaurang- och nattklubbsbranschen så hittar du mig sällan om ens någonsin på en nattklubb. Jag har liksom gjort mitt där.


Larrie möter gärna sina väljare via sin sida på facebook. Han uppskattar sakliga kommentarer och frågor. Alla personangrepp, kommentarer med avsikt att kränka och rasistiska uttryck raderas oavkortat.